Garanții si reclamații

DEPARTAMENTUL DE GARANȚII ȘI RECLAMAȚII

S.C. Agan Trust S.R.L

 

Acest departament oferă informații despre cum se procedează în cazul unei reclamații a unui produs sau set de produse de la firma noastră.

 

I. CONDIȚII NECESARE

Responsabilitățile cumpărătorului

 

Cumpărătorul are obligația ca, imediat după primirea produsului, să îl controleze și, fără amânări, să informeze societatea despre defectele identificate, sau cel mai bine sa sune la centrul de livrări. În caz contrar, orice reclamație nu este valabilă.

 

Ne puteți contacta telefonic non-stop, de luni până vineri.  Recomandăm să rezolvați orice reclamație pe perioada garanției.

 

Înainte de prima utilizare, cumpărătorul are obligația să citească condițiile de utilizare și după aceste informații se va ghida.

Garanția nu este valabilă pentru obișnuitele uzuri ale produsului (sau componentele lor) rezultate din utilizare. Viabilitatea mai scurtă a produselor nu este motiv de supărare sau reclamație.  

Rezolvarea reclamațiilor începe din momentul în care clientul a depus toate documentele și produsul pentru reclamație (până când nu a fost hotărât altfel) și să dovedească că produsul este cumpărat de la societate (cel mai bine cu bonul de casă sau factura). Produsul reclamat trebuie să fie curățat de orice murdărie și inofensiv igienic. Societatea are dreptul să refuze produsele de la reclamații până când clientul nu va îndeplini condițiile de mai sus.

Produsul reclamat trebuie să fie trimis împreună cu certificatul de garanție și foaia de reclamație (care se completează), unde clientul este obligat să prezinte împreună cu semnătura pentru intervenție.

 

Datoria vânzătorilor

Reclamația va fi rezolvată nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la depunerea reclamației, până când părțile nu hotărăsc altfel.

 

II. COMPLETAREA RECLAMAȚIILOR ȘI TERMENUL DE GARANȚIE

Prevederi obligatorii

 

Acest departament de reclamații a fost creat în acord cu drepturile cetățeanului, unde reclamația se valorifică pe perioada de garanție a produselor.

La fiecare produs se prezintă un act de preluare, care poate să servească ca garanție, până când aceasta nu este atașată împreună cu aprobarea de la noi a produsului sau producătorului. Acordul despre aceste condiții este avizat prin semnătura clientului la preluarea produsului. Dacă nu preia produsul personal, atunci preluarea se face din momentul în care se preda de la expeditor.

 

Obligații necesare

1) Perioada garanției este de 24 luni pentru persoanele fizice și 12 luni pentru persoanele juridice și începe să fie valabilă din ziua expunerii actelor de vânzare.

Garanția se prelungește pe termenul în care produsul a fost la reparat. În cazul schimbării produsului, garanția va fi pe baza noilor acte.

O eventuală altă reclamație se va completa pe baza noilor acte.

2) Dacă clientul cumpără de la societate un produs, care la vânzare este notat ca fiind folosit sau la care este precizată situația actuală, că ar avea un defect sau defecte, societatea nu răspunde de defectele acestor produse, clientul care preia un astfel de produs, trebuie să fie atenționat că acest produs are aceste defecte.

La produsele de vânzare cu preț micșorat garanția nu este valabilă pentru defecte drept pentru care prețul a fost micșorat.

La produsele folosite, societatea noastră poate să micșoreze perioada de garanție, nu mai mult de 6 luni; această perioadă este indicată de societatea noastră.

3) Clientul completează garanția trimisă la centrul de reclamații. Dacă garanția a fost emisă de un magazin, atunci produsele vor fi preluate de acel magazin pentru reparații și retrimise.

4) Clientul predă produsul ambalat (ca să fie protejat de eventuale șocuri), iar  produsele pentru reclamații trimise la service, la adresa: Departamentul de garanții și reclamații Agan Trust SRL , București, Bulevardul Ghencea, nr.158, până în momentul în care este hotărât altfel, prin intermediul curierului rapid sau alte firme de acest gen sau cazul în care clientul poate să ajungă la unul din magazinele noastre, care se afla în localitatea sa.

5) De îndată ce reclamația a fost soluționată, centrul service trimite produsul cumpărătorului prin intermediul serviciilor de curierat al societății (serviciul de curierat fiind suportat de cumpărător), sau prin trimitere (prin hotărâre) la unul din magazinele pentru ridicarea produselor din acel magazin.

De exemplu, o reclamație soluționată se trimite direct în magazinul în care s-a predat.

În cazul în care un produs care a fost trimis nu a fost preluat, se retrimite înapoi la sediu iar dacă clientul solicită produsul acesta va fi responsabil pentru plata taxei de livrare.

Produsele retrimise vor fi depozitate, iar această depozitare se va plăti 19,99 RON cu TVA/buc pentru fiecare lună de depozitare.

În momentul în care perioada de depozitare trece de 6 luni atunci produsul reparat se poate vinde ca să se valorifice pentru banii de depozitare.

6) Dreptul de acordare a garanțiilor expiră în următoarele situații:

  • deteriorarea bunului în timpul transportului, acest prejudiciu trebuie cerut de la firma de transport

  • reparații neautorizate a produsului.

  • instalare incorectă sau utilizarea contrar instrucțiunilor de utilizare sau de instalare. 

  • folosirea produsului în condiții care nu îndeplinesc cerințele minime din instrucțiunile de utilizare

  • avarierea produselor industriale

  • distrugerea produsului prin supraîncălzire sau supra folosire, care sunt indicate în instrucțiunile de folosire după caz, dacă e necesar asemenea specificații.

  • avarierea produselor prin alimentare la rețele care nu corespund normelor.

Încărcarea bateriilor (la produsele de acest gen) este necesară să fie folosită în modul în care a fost indicat acest lucru în instrucțiunile de folosire.

Pentru informații despre rezolvarea reclamație în termen util și/sau starea actuală a situației, puteți cere o consultație direct la centrul de livrări.

7) Vânzătorul își rezervă dreptul de a înlocui anumite piese din produsele defecte cu o piesă din parametrii asemănători.

 

III. RECLAMAȚII ALE DEFECTELOR TRIMISE

 

Acordați mare atenție la preluarea produselor în stadiul de pachet! Cumpărătorii au dreptul să analizeze pachetul, iar dacă acesta prezintă deteriorări, ruperi ale benzii, cereți răspunderea transportatorului pentru acesta și aveți obligația să ne informați și pe noi. Răspunzătoare pentru defectele produselor este firma de transport, la orice gen de produse care sunt asigurate. Pe baza listei se va face o evaluare a defecțiunilor produse și se vor efectua reparații sau se va înlocui cu un produs nou.

Reclamații de defecte mecanice ale produselor, care nu au fost probabil primite, nu se pot valorica dacă au fost descoperite ulterior.

 

Concluzii de funcționare

 

Acest departament de reclamații a fost înființat și funcționează din 05.10.2010 pentru stabilirea reclamațiilor și garanția produselor.

Agan Trust își rezervă dreptul de a modifica condițiile fără anunțuri prealabile.